• Home
  • V1
  • Columns
  • ‘Retailers verhuizen uit stadscentra’

‘Retailers verhuizen uit stadscentra’

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

35 procent van de nationale of internationale

retailers actief in België heeft in het laatste half jaar één of meerdere winkels gesloten. Dat cijfer was nooit hoger, zegt CBRE, de vastgoedadviseur die 120 retailers ondervroeg. In 2011 deed bijvooreeld nog maar één op de vijf ketens dat.

“Het gaat niet meteen om een afslanking van het winkelnetwerk”, vertelt Patrick Tack van CBRE aan Retaildetail.be. “Vaak wordt een verkooppunt gesloten om er elders een te openen. Dat komt omdat bereikbaarheid almaar aan belang wint. Ook voor de mogelijkheid om gratis te parkeren, wordt de consument gevoelig.” Volgens de vastgoedadviseur worden vooral in de binnenstad verkooppunten gesloten; langs de invalswegen van de grote steden is dat beduidend minder het geval.

Uit de jaarlijkse rondvraag blijkt ook dat de retailers last hebben van de ecomische malaise: slechts 34 procent van de retailers verwacht stijgende omzetcijfers over de komende twaalf maanden. Dat is het laagste aantal sinds de start van het onderzoek in 2006. De meeste retailers gaan uit van stagnerende resultaten.
CBRE