• Home
  • V1
  • Columns
  • Retail Estates investeert in winkelparken

Retail Estates investeert in winkelparken

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail Estates investeert 55 miljoen euro in de bouw van

winkelparken in Tongeren en Brugge en in de uitbreiding van een park in Namen. Dat meldt het vastgoedbedrijf in een persbericht.

In Tongeren heeft Retail Estates de controle verworven over de Flanders Retail Invest, die alle vergunningen bezit voor de bouw van een grootschalig winkelpark langs de Luikersteenweg. De bouw van de 27 winkels met een totale oppervlakte van 32.000 vierkante meter is gestart en zal worden afgerond tegen eind juni 2012. Het park moet in augustus open gaan voor publiek. Momenteel zijn 24 van de panden verhuurd aan filiaalbedrijven. Moderetailers die er volgens de Gazet van Antwerpen komen zijn onder meer JBC, ZEB, E5 Mode, Bel&Bo, Brantano en Torfs. Hun winkels worden tussen 600 en 3.000 vierkante meter groot.

In Brugge bouwt Retail Estates een relatief kleiner winkelpark: V-Markt langs de Sint-Pieterskaai, met tien winkelpanden en oppervlakte van ruim 12.000 vierkante meter. Daarvoor verwierf het de controle over Belgian Wood Center. Pronti en Zeeman zijn twee van de huurders in dit centrum.

Retail Estates heeft tot slot ook de controle verworven over de Champion Invest, de eigenaar van een winkelpand in Namen. Daar is een bouwvergunning afgeleverd voor nog drie winkels.

Het beursgenoteerde Retail Estates had op 30 september 455 panden in portefeuille met een winkeloppervlakte van 431.774 vierkante meter.
Bel&Bo
Brantano
E5 Mode
JBC
Retail Estates
Torfs
ZEB