Ralph Lauren heeft Valérie Hermann, de voormalig CEO en voorzitter van Reed Krakoff, aangesteld als

bestuurder van Ralph Lauren Luxury Collections. De topvrouw treedt 7 april in dienst van het Amerikaanse modebedrijf en zal rechtstreeks aan Ralph Lauren, bestuurslid en huidig CEO, gaan rapporteren.

Met de aanstelling wil Ralph Lauren de groei van de luxetak van zijn bedrijf versnellen. “Het bedrijf blijft groeien en ons luxesegment is uitgegroeid tot een punt waarop wij voelden dat het een eigen focus verdient,” aldus Lauren tegen WWD. De Ricky-tas is een belangrijke motor achter de groei, net als horloges, juwelen en mannen- en vrouwenkleding.

Hermann gaat toezicht houden op alle luxemerken binnen Ralph Lauren, waaronder Black Label, Purple Label, juwelen, brillen, handtassen, RRL en de parfums. Haar taak is om de kracht van deze merken te benutten en als een speerpunt te zijn voor de uitvoering van de groeistrategie, waaronder groei van merchandising, distributie en algehele expansie van het merk wereldwijd.

Hermann heeft de afgelopen jaren een sterk cv opgebouwd in de luxesector. In april 2011 werd ze CEO van Krakoff, daarvoor was ze CEO van Yves Saint Laurent in Parijs. Daar stapte ze over vanuit LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, waar ze voorzitter en bestuurder was van John Galliano en directeur van Dior’s prêt-à-porterlijn. Eerder was ze CEO van Jacques Fath. Ze begon haar carrière bij het Comité Colbert, de in Parijs gevestigde brancheorganisatie voor luxegoederen.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN