Na verschillende onderhandelingen zijn de New York en Londen Fashion Week tot een compromis

gekomen over de data voor hun modeweken in september. Dat meldt WWD.com.

De organisaties van de modeweken in Milaan, Londen, Parijs en New York raakten in september 2011 in een conflict verzeild, nadat de organisatie van Milaan Fashion Week liet weten dat de modeweek voor lente/zomer 2013 dit jaar van 19 tot 25 september zou plaatsvinden.

De organisaties van de Fashion Week in Londen en New York moesten daardoor hun data opschuiven, waardoor ze zouden overlappen, omdat de Fashion Week in Parijs haar data in september al had vastgelegd. Dat zou een probleem worden voor bezoekers, inkopers en modellen, die na de ene modeweek naar de andere modehoofdstad reizen.

Na een maandelang conflict, dat door modejournalisten al gauw werd omgedoopt tot de ‘Ready-to-war’, hebben het Council of Fashion Designers of America (CFDA) en het British Fashion Council vandaag besloten hun modeweek te vervroegen om overlap met de Fashion Week in Milaan te voorkomen.

De organisaties gaven aan dat ze gezamenlijk lange termijn oplossingen zullen blijven vinden, zodat de data van modehoofdsteden New York, Londen, Milaan en Parijs niet zullen overlappen. Ook beloofden de partijen ”in uitzonderlijke gevallen in gesprek te zullen gaan en een oplossing te zullen vinden die voor iedereen uitkomt.”

De organisaties hebben afgesproken dat de New York Fashion Week van 6 tot 13 september zal plaatsvinden, de Fashion Week in Londen van 14 tot 18 september, de Fashion Week in Milaan van 19 tot 25 september en de Fasion Week in Parijs van 26 september tot 3 oktober.

 

Related Products

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN