Aandelen in Ralph Lauren daalden woensdag met 8,6 procent nadat het Amerikaanse modehuis

in het eerste kwartaal een nettowinstdaling rapporteerde van 6,2 procent naar 181 miljoen dollar (135,7 miljoen euro). De daling was het gevolg van hogere operationele kosten gerelateerd aan expansie, investeringen in de infrastructuur en de integratie van het sportmerk voor heren, Chaps, dat aanvankelijk in licentie geproduceerd werd door de Warnaco Group.

De omzet steeg daarentegen met 3,8 procent naar 1,65 miljard dollar (1,24 miljard euro). De groothandelomzet steeg met 5,9 procent, terwijl de retailomzet met 2,6 procent toenam. De vergelijkbare omzet daalde echter licht met 1 procent.

Volgens CFO Roger Farah deed het merk het goed in de Noord Europese landen als Duitsland, Groot Brittannië en Scandinavië, en ook in ontwikkelingsmarkten als Turkije. Deze gunstige resultaten compenseerden voor minder goede verkoopcijfers in Zuid Europese landen als Spanje, Italië en Griekenland. In de Verenigde Staten en China werd ook goed verkocht. Alleen Japan en Zuid Korea bleken probleemgebieden te zijn.

Ralph Lauren verwacht voor fiscaal 2014 een stijging van de geconsolideerde omzet van 4 tot 7 procent en een omzetstijging in het tweede kwartaal van tussen de 1 en 5 procent.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN