Pull & Bear bracht eerder in 2013 al denimlijn in

organisch katoen uit, maar heeft nu een herenjeans gelanceerd die deels is gemaakt van gerecycled katoen. Het initiatief is onderdeel van een bredere doelstelling van het Spaanse label, namelijk milieuvriendelijk produceren en verkopen. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld alleen nog een online catalogus om op die manier papier te besparen en geeft trainingen om het milieubewustzijn van medewerkers te vergroten.

De denimstof van de nieuwe jeans is gemaakt door middel van een simpel proces: stof van oude, denim broeken wordt fijngemalen, grondig gereinigd en vervolgens samen met andere soorten katoenvezels omgezet in een nieuwe draad. Uiteindelijk zorgt het hele productieproces voor minder gebruik van water en chemicaliën. Het five-pocket model krijgt door de gerecycled katoen een grijskleurige waas. De kwaliteit blijft volgens Pull & Bear echter gelijk aan hun denim broeken zonder de milieuvriendelijke katoensoort.

In het voorjaar 2014 komt Pull & Bear met meer jeans van gerecycled katoen. Deze zullen voorlopig alleen voor mannen verkrijgbaar zijn, maar het het kledingbedrijf onderzoekt op dit moment ook de mogelijkheid voor een vrouwenlijn van gerecycled katoen.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN