• Home
  • V1
  • Columns
  • Peter Stigter aan de muur
Peter Stigter aan de muur

Columns

Peter Stigter aan de muur

30 jun. 2009

Om het goede doel te steunen, zal de Nederlandse catwalkfotograaf Peter Stigter zijn werk te koop

aanbieden aan consumenten. Voor dat doel lanceert hij op 12 November 2009 de website peterstigteraandemuur.nl met een expositie in Fashionmania, de fotogalerie van Rollan Didier in Amsterdam. De ‘Stichting Peter Stigter aan de muur’ doneert de opbrengst van deze vakprints aan jaarlijks wisselende goede doelen voor blinden en slechtzienden.

Peter Stigter volgt vijf maanden per jaar volgt de internationale ontwerpers en modehuizen: John Galliano, Alexander McQueen, Chanel, Viktor & Rolf. Daarnaast fotografeert hij ontluikend modetalent, details en backstagemomenten. Een selectie uit zijn persoonlijke archief van nooit gepubliceerde foto’s wordt nu te koop aangeboden. De foto’s zijn te koop in een gelimiteerde oplage van 25 stuks. De prijzen gaan vanaf 750, euro.

De opbrengst van het eerste jaar gaat naar KNGF Geleidehonden, het opleidingscentrum voor blindengeleidehonden. "Voor mij als fotograaf die altijd bezig is met kijken en zien, voelt het logisch om de opbrengst van dit project te doneren aan blinden en slechtzienden", aldus Peter Stigter.