De netto-omzet van Inditex, het Spaanse modebedrijf achter de winkels van Zara, Bershka en

Pull and Bear, steeg in het eerste kwartaal van 2011 met 11 procent. In totaal kwam de omzet van het eerste kwartaal, dat liep van 1 februari tot 30 april, uit op 2,960 miljoen euro. Het netto inkomen, de omzet minus aftrek van rente en belastingen, kwam uit op 332 miljoen euro. De brutowinst steeg met 9 procent, tot 1,741 miljoen euro.

Inditex opende 110 nieuwe winkels in het afgelopen kwartaal, in 29 verschillende landen. Het totaal aan winkels komt daarmee op 5154, in 78 verschillende landen. Eén van de nieuwe winkels is het eerste Zara-filiaal in Australië. Inmiddels heeft ook het tweede pand van Zara haar deuren geopend in Australië, in Melborn. Ook heeft het bedrijf plannen om dit jaar uit te breiden naar Zuid-Afrika, Taiwan, en Peru.

Ook op het gebied van webwinkelen wil Inditex nog flink uitbreiden. Zo gaat de Zara webshop op 7 september online in de Verenigde Staten. Consumenten in door Inditex geselecteerde Europese landen kunnen vanaf 6 september ook terecht in de internetwinkels van Pull and Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho en Uterqüe. Welke landen het Spaanse bedrijf op het oog heeft, is nog onbekend.

Wel werd duidelijk dat Inditex-oprichter Amancio Ortega aanstaande dinsdag het stokje zal overdragen aan Paul Island. Begin dit jaar gaf de topman al aan te willen opstappen.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN