Het Antwerpse stadsbestuur deed deze week een aanvraag om

hun stad te laten uitroepen tot toeristisch gebied, waardoor ze veertig koopzondagen mogen toelaten in plaats van de gebruikelijke zes. NSZ staat niet achter een uitbreiding van het aantal koopzondagen, ook niet als die uitbreiding zich zou beperken tot één koopzondag per maand en bepaalde delen van de stad. Unizo Antwerpen-Mechelen schaart zich alleen achter de uitbreiding als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

NSZ laat in een persbericht weten dat 80 procent van de ondernemers niet achter een uitbreiding van het aantal koopzondagen staat. De ondernemers noemen, aldus NSZ, als argumenten onder andere dat steeds meer consumenten deeltijds werken, waardoor ze op doordeweekse dagen winkelen, en dat ze meer online kopen, waardoor het voor ondernemers juist logischer zou zijn de fysieke winkel minder vaak te openen.

De afdeling Antwerpen-Mechelen van Unizo stelt zes voorwaarden aan de uitbreiding, die recent werden voorgelegd aan de gemeente Antwerpen: de uitbreiding zou zich moeten beperken tot één zondagsopening per maand, en de koopzondagen moeten maximaal samenvallen met evenementen, er moet promotie gericht op buitenlandse toeristen komen, de koopzondagen moeten beperkt blijven tot een afgebakend gebied, er moet een uitgebreide communicatie naar ondernemers komen, en het ingevoerde systeem moet regelmatig worden geëvalueerd en -indien nodig- bijgestuurd.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN