Citizens of Humanity heeft Simon Miller aangesteld als creatief

directeur van de mannencollectie. Tegelijkertijd is Catherine Ryu benoemd tot creatief directeur van de vrouwencollectie. Ryu werkt sinds 2011 bij het Amerikaanse denim merk als hoofdontwerper van de vrouwencollectie.

Simon Miller is een in Nieuw-Zeeland geboren ontwerper. Tegenwoordig woont hij in Amerika, waar hij een eigen denim label heeft: Simon Miller Jeans. Miller is heel wat van plan met Citizens of Humanity. Hij wil het merk nieuw leven inblazen: “De markt is competitief. Dus je zult je als merk moeten blijven ontwikkelen. Dat gaan we ook doen. We zullen niet het dna van Citizens of Humanity veranderen, maar we gaan wel de identiteit vernieuwen.”

“Creativiteit is een samenwerkingsproces”, aldus CEO Jerome Dahan. “We wilden een zo sterk mogelijk ontwerpteam samenstellen, zodat ons label zich kan blijven ontwikkelen. Simon en Catherine begrijpen denim en weten als geen ander hoe je de identiteit van een label moet opbouwen.”

Citizens of Humanity, dat honderden verkooppunten in negentien landen heeft, werd in 2003 in Los Angeles opgericht door ontwerper Jerome Dahan. Het afgelopen jaar heeft het label zich geconcentreerd op branding. Deze herfst lanceert het merk een nieuw online platform en een nieuw programma voor haar retailerpartners. Ook wordt dit najaar de eerste winkel in Japan geopend.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN