Modemuseum Hasselt wint met de expositie ‘In her shoes’

uit 2009 de MaakMee wedstrijd die is georganiseerd door de Kunsthal in Rotterdam. Het museum verslaat hiermee musea uit Londen en Parijs. De expo zal eind dit jaar te zien zijn in Rotterdam.

Bezoekers van de Kunsthal konden stemmen welke eerder getoonde expositie naar Nederland moet komen. Curator Kenneth Ramaekers: “Het is voor het museum een internationale erkenning dat we binnenkort in Rotterdam te zien zijn.” In de collectie heeft Ramaekers zijn invulling gegeven van de damesschoen van 1900 tot nu. Dit betekent schoenen van bekende en minder bekende designers, een overzicht van trends in damesschoenen en ontwerpen van recente designers en kunstenaars.

De expositie was in het modemuseum zelf ook al goed bezocht: er kwamen 24.087 bezoekers in vijf maanden tijd. De reden van dit succes? Schepen van Cultuur Karolien Mondelaers: “Vrouwen houden nu eenmaal van schoenen. Dat de tentoonstelling vier jaar later opnieuw getoond kan worden bewijst de kracht van dit concept.” Helemaal hetzelfde zal de tentoonstelling niet zijn: iedereen kan op de MaakMee website mee beslissen over de titel, zaalteksten en affiche.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN