De Deense online moderetailer Miinto heeft een investering van 6 miljoen dollar

(4,8 miljoen euro) ontvangen van Dawn Capital. Op dit moment is het modeplatform voor boetieks zonder webshop actief in zeven landen, maar met de investering van Dawn Capital wil het bedrijf binnen nu en een jaar nog meer markten aanboren.

Ook gaat Miinto de investering steken in nieuwe technologie en producten en wil het bedrijf het geld gebruiken om zijn groei te versnellen. “De overeenkomst met Dawn vraagt een nog agressievere ontwikkeling van onze activiteiten wereldwijd dan aanvankelijk werd gedacht en we zijn zeer enthousiast om de sprint sneller te gaan trekken zodat we kunnen profiteren van de huidige marktmogelijkheden,” zo laat CEO Morten Larsen in een verklaring weten.

Norman Fiore, managing partner van Dawn Capital en nu ook van bestuurslid van Miinto, laat weten er naar uit te kijken om zich bij het team van Miinto te voegen. “Miinto is een sterspeler op het gebied van online moderetail. We zijn erg onder de indruk van de groei die het bedrijf aan het doormaken is en wat Morten en het team hebben gepresteerd,” aldus Fiore.

Miinto werd bedacht door de Deense ondernemers Mike Radoor en Konrad Kierklo. Met het concept wonnen zij de tweede prijs in de nationale Young Enterprise Competition en trokken ze de aandacht Carsten Mikkelsen en Jesper Buch, twee topmannen achter JustEat.com. Met hun steun werd Miinto in 2009 gelanceerd in Denemarken, Noorwegen, Zweden en de Verenigde Staten. Nu is de webshop actief in zeven landen, waaronder Nederland, en verwacht Miinto een jaaromzet van meer dan 50 miljoen euro te genereren.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN