The Gores Group, sinds afgelopen zomer eigenaar van het van oorsprong Nederlandse

modemerk Mexx, wil het label binnen drie tot vijf jaar weer van de hand doen. Dat zegt Lewis Lee Bird III, algemeen directeur het private equity bedrijf tegen het Financieele Dagblad.

Volgens de algemeen directeur is naast een verkoop, ook een beursgang een mogelijkheid. "Onze hoop is naar de beurs te gaan. Maar ik verwacht ook strategische kopers. Dat geeft volop mogelijkheden."

Voordat the Gores Group Mexx wil verkopen, moet eerst een ingrijpende transformatie zijn afgerond. De koers van Thomas Grote, de CEO die begin deze maand plotseling vertrok, wordt voortgezet. Alleen over het lot van 'gezicht' Carice van Houten moet nog een beslissing genomen worden.

Afgelopen zomer verkocht het Amerikaanse moederbedrijf van Mexx, Liz Claiborne, het Nederlandse merk voor 85 miljoen dollar aan investeringsbedrijf The Gores Group. Grote loodste het merk door de overname heen. Begin mei kondigde Grote zijn vertrek aan. Volgens Lewis Lee Bird III is Grote weggegaan om persoonlijke redenen. Ook heeft hij het over 'kleine gevoeligheden met de nieuwe eigenaar'.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN