Luxeconcern LVMH neemt voor 2 miljard euro een aandeel van

80 procent in het Italiaanse modemerk Loro Piana. De overige 20 procent blijft in handen van de broers Sergio en Pier Luigi Loro Piana, die tevens de leiding over het bedrijf zullen houden. De totale waarde van de kasjmierspecialist bedraagt 2,7 miljard euro.

"De Loro Piana familie is trots dat onze naam nu met de LVMH Groep geassocieerd wordt," zegt voorzitter Pier Luigi Loro Piana in een verklaring. CEO Sergio Loro Piana voegt daaraan toe: "Door zich bij LVMH te voegen, een groep die opgebouwd is uit een unieke reeks andere historische maisons, zal Loro Piana profiteren van exceptionele synergieën terwijl het zijn traditionele herkomst behoudt."

LVMH topman Bernard Arnault noemt Loro Piana een 'zeer uitzonderlijk maison' en spreekt zich lovend uit over diens kwaliteit en vakmanschap, en ook over de geschiedenis van het familiebedrijf. "Ik ben ervan overtuigd dat onze groep een goede basis zal vormen voor de verwezenlijking van het aanzienlijke potentieel van Loro Piana," aldus Arnault in een persbericht.

Loro Piana staat bekend om zijn luxe kasjmier producten en wordt in een persbericht omschreven als de grootste inkoper van 's wereld's beste wolsoorten. In 2012 boekte het bedrijf een omzet van 630 miljoen euro, een stijging van 13,1 procent ten opzichte van 2011.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN