Londen is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot mondiale modehoofdstad.

Volgens onderzoeksbureau Global Language Monitor (GLM) dankt de Britse hoofdstad de titel aan Kate Middleton en de Olympische Spelen van 2012 die plaatsvonden in de stad. Dat meldt de Telegraph.

“Kate Middleton heeft bewezen enorm invloedrijk te zijn voor Britse mode,” aldus Paul Payack, directeur van GLM, die eerder liet weten dat uit recent onderzoek bleek dat de vrouw van prins William dit jaar heeft bijgedragen aan miljoenen ponden omzet voor het land. “Daarnaast heeft Londen de titel ook te danken aan de Olympische Spelen.”

In 2011 pakte Londen de titel na jaren van New York af dankzij de interesse voor Middleton en de overleden ontwerper Alexander McQueen.

Bij het bepalen van de lijst wordt gekeken naar de aandacht die de stad krijgt op internet, in de top 175.000 printmedia, op televisie en social media. New York, de modehoofdstad van 2010, staat op de tweede plaats, gevolgd door Parijs, Madrid en Barcelona. Milaan, dat ook gezien wordt als een modemekka dankzij zijn populaire modeweek, moet het in de lijst doen met de achtste plaats. Parijs kwam wel op de eerste plaats als haute couture hoofdstad. Antwerpen maakte een forse groei door op de lijst. De stad moest het vorig jaar nog doen met de 44e plek, dit jaar staat Antwerpen op nummer 11.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN