• Home
  • V1
  • Columns
  • Liz Claiborne wint rechtszaak over mislukte relatie Macy’s

Liz Claiborne wint rechtszaak over mislukte relatie Macy’s

4 okt. 2011

Modeconcern Liz Claiborne heeft een rechtszaak

gewonnen tegen één van de aandeelhouders van het bedrijf. De aandeelhouder beschuldigde het bedrijf van het geven van een verkeerde voorstelling van de relaties die Liz Claiborne had met warenhuis Macy’s en modebedrijf JC Penney.

Volgens kantonrechter Richard Holwell kunnen de aandeelhouders niet bewijzen dat Liz Claiborne met opzet de ‘mislukte-relatie’ met Macy’s verborgen hield, toen het een overeenkomst aanging met JC Penney. Voor JC Penney zou Liz Claiborne twee budgetmerken ontwerpen, waaronder Liz & Co.

Macy’s zou woedend zijn geweest om de lancering van de Liz & Co lijn bij JC Penneys, waarop het besloot te snijden in de orders. Het incident zou zich hebben voorgedaan in 2007; op de dag voordat Liz Claiborne bekend maakte dat de kwartaalwinst met 65 procent was gedaald.

Volgens aandeelhouders had Liz Claiborne moeten vertellen dat Macy’s niet blij was met de ontwikkelingen en minder zou gaan inkopen. Liz Claiborne wist volgens de aandeelhouders dat de aandelen zouden gaan dalen. De rechter oordeelde echter dat Liz Claiborne niet extreem heeft afgeweken van de regels.

Het Amerikaanse modebedrijf Liz Claiborne is eigenaar van merken als Juicy Couture, Lucky Brand en Kate Spade. Onlangs verkocht het bedrijf modemerk Mexx aan The Gores Group.

JCPenney
Liz CLaiborne
MACY'S
Mexx