Na België is nu ook de Nederlandse tak van Landgraaf failliet verklaard. De rechter in Dordrecht

heeft het faillissement uitgesproken over de modeketen. Vakbonden FNV en CNV hadden het faillissement aangevraagd.

Bestuurder Niels Suijker van FNV Bondgenoten: "De werknemers hebben uiteraard een dubbel gevoel over de uitspraak. Enerzijds betekent het faillissement dat ze hun baan kwijt zijn. Anderzijds is er ook opluchting, want nu Landgraaf failliet is verklaard kan het UWV eindelijk tot betaling van het achterstallig loon overgaan."

Begin deze maand verzette Landgraaf zich nog tegen de teloorgang van het bedrijf. Drie medewerkers hadden het verzoek voor faillissement ingediend, omdat er sprake was van vele maanden salarisachterstand. Maar de medewerkers zouden vervolgens zijn afgekocht door Landgraaf. “Enkele medewerkers uitbetalen met je laatste centen terwijl je verder helemaal geen geld hebt is slechts een immoreel uitstel van executie ten koste van al je andere medewerkers,” reageerde een gepikeerde Michiel Wallaard, bestuurder van CNV Dienstenbond toen. “Alleen als elk personeelslid zijn achterstallig salaris ontvangt zijn we bereid om onze aanvraag in te trekken.”

Nu leek afwenden niet meer mogelijk. Tweehonderd personeelsleden, uit de zestig filialen, verliezen hun baan.

De Belgische tak van de modeketen werd al eerder failliet verklaard. Op 30 december heeft de Rechtbank van Koophandel te Oostende het faillissement uitgesproken van modeketen Landgraaf BV in België. Het bedrijf heeft dit faillissement wel zelf aangevraagd, ook al ging het in België, volgens de vakbonden, lang niet zo slecht als in Nederland.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN