De Belgische ontwerpster Jo De Visscher heeft in Gent haar

eerste winkel geopend. De ontwerpster timmert al een aantal jaar aan de weg. Nadat haar eindejaarsdefilé in 2007 zorgde voor veel positieve reacties, hing de collectie van De Visscher al snel in een aantal Belgische multibrand winkels, in onder meer Brugge en Antwerpen. Inmiddels is de ontwerpster toe aan haar veertiende collectie.

Het maakproces en eindproduct zouden in één pand moeten samenkomen, was het idee van De Visscher. Daarom is in de kelderverdieping onder de nieuwe winkel ruimte gecreëerd om haar atelier te vestigen. Ook worden klanten geholpen door naaisters en patroonmaaksters die meehelpen aan de collectie.

Om dezelfde reden hangen er in het pand in de Genste Hoornstraat geen spiegels in de paskamers. “Mijn kleren vragen soms een beetje begeleiding,” aldus De Visscher op Nieuwsblad.be. “Als mensen ze verkeerd aantrekken, waardoor ze niet goed vallen, trekken ze ze meteen weer uit. Maar als ze uit hun pashok moeten om in de spiegel te kijken, dan kan ik bijsturen. Ik wil niet dat iemand hier naar buiten gaat met iets dat niet 100 procent perfect is.”

Jo De Visscher begon haar carrière aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent waar ze zich specialiseerde in de restauratie van hedendaagse kunst en in 1999 is afgestudeerd. Na te hebben meegewerkt aan een tentoonstelling van Walter Van Beirendonck in het MuHKA, besluit ze echter te stoppen met haar werk als restaurateur en zich te storten op een nieuwe loopbaan in de kleding en mode.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN