Het schoenenmerk van de Nederlandse ontwerper Jan Jansen gaat een doorstart maken.

De bv Jan Jansen Shoes, waar de winkels van de Nederlandse schoenenkoning zijn ondergebracht, is overgenomen door de vennootschap Folef van Pieter Kooman en directeur Maurice Jansen.

De nieuwe eigenaar heeft een nieuwe strategie voor Jan Jansen Shoes. De flagshipstores in Amsterdam en Maastricht en de winkels in Nijmegen en Heusden van zelfstandig ondernemers blijven onder de nieuwe eigenaar open, maar de winkels in Den Haag en Apeldoorn zullen eind april sluiten. Ook wil Folef zich met Jan Jansen Shoes meer gaan richten op groothandel. De nieuwe eigenaar heeft groeiambities in het buitenland.

Afgelopen week werd de bv Jan Jansen Shoes falliet verklaard door de rechtbank van Den Bosch. De firma die verantwoordelijk is voor de winkels van de schoenencouturier ging op de fles, nadat een groep investeerders nieuwe winkels hadden geopend in Den Haag, Maastricht en Apeldoorn. “Wij hadden natuurlijk al de winkel aan het Rokin in Amsterdam en ook in Nijmegen en Heusden waren al winkels. We hebben allemaal ons best gedaan, maar het is fout gelopen,” aldus Jansen tegen RTL Boulevard.

Eerder werd bekend dat voor de medewerkers van de winkelfillialen ontslag is aangezegd, maar het is nog niet bekend of het personeel in de winkels die open blijven bij Jan Jansen Shoes kunnen blijven. Jansen zelf zal in het ontwerpteam actief blijven. Inmiddels is de start gemaakt voor de voorjaar/zomercollectie 2013. De geplaatste orders van de veertig detaillisten die het merk verkopen voor het komende winterseizoen worden gewoon door ShoeConcept geleverd.

Lees hier meer over de doorstart van Jan Jansen

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN