Het Spaanse modeconcern Inditex heeft in de eerste negen maanden van het boekjaar

2013 een nettowinststijging geboekt van 1 procent. In totaal kwam de nettowinst uit op 1,67 miljard euro. Een jaar geleden was dat nog 1,66 miljard euro. De omzet van het moederbedrijf van formules als Zara, Bershka en Massimo Dutti, steeg met 5 procent van 11,36 miljard euro naar 11,93 miljard euro.

De eerste drie kwartalen van het boekjaar is Inditex vooral bezig geweest om winkels te verbouwen. Het Spaanse bedrijf heropende meer dan 100 flagshipstores in onder andere New York, Peking en Amsterdam. In de Kalverstraat heropende het Zara filiaal begin oktober, nadat het pand drie maanden onder handen was genomen. Het verkoopoppervlak is verdubbeld en het interieur is sinds de metamorfose strak en zonder opsmuk.

Het afgelopen kwartaal breidde Inditex ook het aantal filialen van Massimo Dutti, Zara Home, Bershka. Pull & Bear en Oysho uit. In totaal opende het modeconcern dit jaar 79 winkels in Europa, 54 in de Verenigde Staten en 107 in Azië. Het bedrijf nam 8757 nieuwe werknemers aan. Op het Spaanse hoofdkantoor werken momenteel 124.880 medewerkers.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN