De inboedel van de failliete Walter Store van de Belgische ontwerper

Walter van Beirendonck en circa 450 van zijn ontwerpen zullen online geveild worden. Curator Anne-Marie Elants liet aan Het Laatste Nieuws weten geen andere mogelijkheid te zien om zoveel mogelijk schuldeisers af te betalen.

Elants onderhandelde met verschillende kandidaat-kopers, maar die boden niet voldoende voor de inboedel van de conceptstore. De veiling begint volgende week en duurt tot 31 maart. “We bieden 392 kledingstukken aan en ongeveer zestig accessoires. De startprijs voor elk item is nul euro,” aldus een woordvoerder van veilinghuis Moyersoen in Wilrijk.

Ook de complete inboedel van de Walter Store gaat online, waaronder paspoppen en kledingrekken. Het meest opvallende item is een acht meter lange en twee meter hoge beer die als kast voor kinderkleding fungeerde. Van Beirendonck ontwierp de beer in 1998 en het ontwerp is naar schatting 36.000 euro waard.

Onlangs moest Van Beirendonck zijn winkel in Antwerpen sluiten. Wegens een forse huurverhoging ging zijn bvba W failliet. De sluiting van de Walter Store heeft geen consequenties voor zijn modelabel en het verdere bestaan van zijn merk. De bvba Big waar zijn merk is ondergebracht, is gezond.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN