• Home
  • V1
  • Columns
  • IAF positief over wereldwijd handelsver drag WTO

IAF positief over wereldwijd handelsver drag WTO

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het wereldwijde vrijhandelsverdrag dat de

wereldhandelsorganistatie WTO op het Indonesische eiland Bali heeft gesloten, wordt met open armen verwelkomt door de International Apperal Federation (IAF), het internationale netwerk gericht op bevordering van kennis over de mode-industrie. De afspraken in het WTO-akkoord moeten de douaneprocedures versoepelen om internationale handel te bevorderen. Er zouden in totaal honderden miljarden euro's mee kunnen worden bespaard.

De IAF laat in een persbericht weten dat het handelsfacilitatie-akkoord voordelig is voor de wereldwijde modebranche. “De kledingindustrie heeft waarschijnlijk de meest geïnternationaliseerde vraag en aanbod structuur ter wereld, en een groeiend marktaandeel van grote winkelketens en merken met een wereldwijde tegenwoordigheid.”

Volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) zullen de totale handelskosten dalen als alle handelsfacilitatie-middelen uit het WTO-akkoord worden ingezet. In geïndustrialiseerde landen zullen de handelskosten met 10 procent en in ontwikkelingslanden met 13 tot 15,5 procent worden gereduceerd. Op dit moment komen de hoge kosten door gecompliceerde douaneprocedures en overbodige bureaucratie neer op onze bedrijven en consumenten, aldus de IAF. De kosten verlagen zou daarom een groot voordeel opleveren voor de modebranche.

IAF
International Apperal Federation
internationale handel
WTO