Het Californische jeansmerk Joe's Jeans heeft de eveneens

Californische jeansspecialist Hudson Clothing Holdings Inc overgenomen voor 97,6 miljoen dollar (74,6 miljoen euro). Dat meldt WWD.

De eigenaren van Hudson, net als Joe's bekend om zijn luxe spijkerbroeken en mode, zochten al langere tijd naar een nieuwe koper. Fireman Capital Partners en Webster Capital namen in 2009 een meerderheidsbelang in het bedrijf, maar waren volgens WWD sinds 2011 al op zoek naar een nieuwe eigenaar. Peter Kim, de oprichter van Hudson, en Webster Capital hebben vóór de overeenkomst met Joe's hun aandeel bij Fireman Capital ondergebracht.

Kim zal aanblijven als CEO van Hudson en wordt bestuurslid van Joe's. Hij zal direct rapporteren aan Marc Crossman, Joe's topman. Volgens Crossman is hij niet van plan de bedrijfsvoering van Hudson te veranderen. "We behouden onze eigen hoofdkantoren en personeel en zijn van plan het zeer distinctieve DNA van beide merken te onderhouden," aldus Crossman. "Peter heeft een duidelijke visie van wat hij met zijn merk wil. We zijn absoluut niet van plan de twee merken te mengen. Ook willen we niets aan het groeitraject veranderen."

Hoewel er naar buiten toe voor de beide merken niets zal veranderen, verwacht Crossman dat er aanzienlijk zal worden gespaard op de kosten van stoffen, passementen en arbeid.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN