• Home
  • V1
  • Columns
  • Hongkong duurste stad voor retailers

Hongkong duurste stad voor retailers

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cos, G-star en Replay openden onlangs winkels in Hongkong.

Fast Retailing heeft plannen voor de Aziatische plaats en ook Forever21 en Ugg hebben een oogje op Hongkong. De regio is in trek, en heeft mede daardoor de duurste winkelhuren ter wereld, zo blijk uit onderzoek van CBRE, genaamd 'Global Retail Marketview'.

De prijs voor een winkel in Hongkong ligt momenteel op 31.237 euro per vierkante meter per jaar. New York staat op de tweede plaats, met een winkelhuur van 20.010 euro per vierkante meter per jaar. Volgens CBRE is de huurprijs aanzienlijk gestegen in het afgelopen kwartaal.

Op de derde plaats staat Sydney (8.994 euro per vierkante meter per jaar), gevolgd door Tokio (8.284 euro) en Londen (7.732 euro). Amsterdam staat op de 27e plaats, met een huurprijs van 2.800 per vierkante meter per jaar. Belgische steden haalden de top veertig niet.

De gemiddelde huur is wereldwijd met 0,8 procent gestegen ten opzichte van vorig kwartaal. Volgens CBRE komt dit mede door de bezorgdheid over de financiële crisis en de wereldwijde economische groei die achterblijft. Toch blijft de vraag naar winkelruimte's op A-locaties in de grote steden sterk en het aanbod schaars.

CBRE
huren
winkelhuur