Bruno Pieters, de oprichter van het duurzame en transparante modelabel Honest By, heeft een studiebeurs in het leven geroepen

om een masterstudent de mogelijkheid te bieden om zijn of haar collectie volledig transparant en milieuvriendelijk te ontwikkelen.

Het Future Fashion Designer Scholarship (FFDS) bestaat uit een geldprijs van 10.000 euro en begeleiding en mentoring van Pieters zelf. Studenten van over de hele wereld kunnen zijn aanmelden voor de beurs, die zowel voor kleding- als accessoireontwerpers is opengesteld.

Masterstudenten die in aanmerking willen komen voor het FFDS hoeven niet al eerder op een duurzame manier te hebben gewerkt. De deelnemende ontwerpers worden beoordeeld en uitgekozen op basis van hun ontwerpkwaliteiten en technische innovaties.

De winnaar van de FFDS zal volledig transparant gaan werken, waar mogelijk duurzame stoffen gebruiken en nieuwe, innovatieve alternatieven ontwikkelen voor dierlijke materialen als bont, veren en leer. Studenten kunnen zich tot 5 augustus inschrijven voor de modebeurs. Honest by maakt de winnaar in september bekend.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN