• Home
  • V1
  • Columns
  • Herdenkingsdag slachtoffers Bangladesh

Herdenkingsdag slachtoffers Bangladesh

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Er komt een herdenkingsdag voor slachtoffers van de kledingramp in Bangladesh. Op 24 april, een jaar nadat kledingfabriek

Rana Plaza in de Bengaalse hoofdstad Dhaka instortte en 1.133 levens eiste, vindt de eerste Fashion Revolution Day plaats.

De herdenkingsdag is een initiatief van Carry Somers, een pionier in de Britse duurzame en fairtrade mode-industrie en oprichtster van modemerk Pachacuti. Tijdens Fashion Revolution Day worden de slachtoffers herdacht en wordt er aandacht gevraagd voor de grootste uitdagingen van de mode-industrie.

Somers wil met de herdenkingsdag het bewustzijn van consumenten te vergroten over waar en onder welke omstandigheden kleding gemaakt wordt. Ook wil Somers aantonen dat mode een machtsmiddel is door enthousiasme te wekken over het vermogen dat mode heeft om snel een grote verandering te kunnen maken.

Inmiddels hebben er naast Groot-Brittannië al meer dan veertig landen wereldwijd aangegeven ook aandacht te zullen besteden aan Fashion Revolution Day.

Het thema van de eerste Fashion Revolution Day is: ‘Wie maakt je kleren?’ De organisatie van de herdenkingsdag heeft een oproep gedaan aan consumenten om sympathie te tonen door een selfie te plaatsen op social media waarop de Twitteraar of Instagrammer een kledingstuk binnenstebuiten draagt en het etiket toont om te laten zien waar het kledingstuk gemaakt is. De fotoserie is te volgen met de hashtag #InsideOut.

Fashion Revolution Day