H&M heeft de verkoop van kleding met angorawol definitief gestaakt.

De modeketen maakte eind november al bekend dat ze geen producten van angorawol meer zou verkopen totdat zeker was dat leveranciers de konijnen goed behandelen, maar nu laat het bedrijf weten definitief te stoppen met de verkoop van kleding van angorawol. Dat meldt Knack.

"Omdat de angoraboerderijen ver van ons verwijderd zijn in de productieketen, kunnen we momenteel niet garanderen dat ze werken volgens onze richtlijnen en volgens de specifieke richtlijnen voor het kweken van angorakonijnen. We hebben daarom besloten om de productie van angoraproducten definitief stop te zetten,” aldus het bedrijf in een verklaring.

H&M voerde na de onthulling van de videobeelden van Peta, waarop te zien is hoe angorakonijnen op gruwelijke wijze kaalgeplukt worden, inspecties uit in de kwekerijen waar leveranciers hun angorawol vandaan halen en kwam vervolgens tot deze conclusie.

Stella McCartney heeft ook besloten angorawol voorgoed te bannen uit haar collecties. Het bedrijf gebruikte alleen ethisch verantwoord geproduceerde angorawol, maar heeft in het licht van de recente onthulling over de 'verachtelijke behandeling van dieren' besloten om voorgoed te stoppen met verwerken van angorawol in collecties.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN