De Zweedse modeketen H&M presenteert een duurzame denimcollectie, genaamd ‘Conscious Denim’.

“We zijn enorm enthousiast over Conscious Denim bij H&M. We hebben er hard aan gewerkt om de impact van de wasprocessen op het milieu te verminderen, naast het gebruik van duurzame materialen”, zegt Helena Helmersson, hoofd duurzaamheid bij H&M.

De denim-lijn is onderdeel van H&M’s Conscious collectie, die zich inzet voor een duurzame textielproductie. Het is de eerste keer dat de Zweedse modeketen verschillende denimwassingen heeft gecategoriseerd om de impact van het productieproces op het milieu te laten zien. Om de processen van het wassen van denim te testen op water- en energieverbruik is H&M uitgegaan van criteria die zijn op gesteld door denimconsultants van het Spaanse Jeanologia. Alleen kleding die gemaakt is van duurzame materialen en voldoet aan de Jeanologia-criteria voldoet aan de eisen van de Conscious Denim-collectie.

De Conscious Denim Collectie bestaat uit denim-items voor dames, heren en kinderen. Tevens zijn er items aan toegevoegd zoals jogger jeans, die gemaakt zijn van duurzame materialen en ‘slijten als denim’, aldus de Zweedse modeketen. De collectie is vanaf 2 oktober verkrijgbaar in 1000 winkels voor vrouwen en 700 winkels voor mannen wereldwijd, en online.

Go Green Wear Blue - Conscious Denim by H&M
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN