• Home
  • V1
  • Columns
  • Guerillastore en webshop voor A.F. Vandevorst
Guerillastore en webshop voor A.F. Vandevorst

Columns

Guerillastore en webshop voor A.F. Vandevorst

16 sep. 2010

A.F. Vandevorst opent voor de derde maal een guerilla store in

België. Tegelijkertijd lanceert het merk van ontwerpers An Vandevorst en Filip Artickx een pop-up webshop. De eerste guerilla store van A.F. Vandevorst opende nog geen jaar geleden in Antwerpen. In een pand in de Volkstraat, dat voor die tijd leegstond, konden klanten zich drie maanden te goed doen aan de kleding en accessoires van het designduo. De tweede tijdelijke winkel verscheen afgelopen zomer in Knokke, Aktion II. De winkel bracht mode, kunst, design, food en literatuur bij elkaar.

Sinds vandaag is Action III, de derde guerillashop van A.F. Vandevorst geopend in Gent. Dit valt samen met de lancering van Aktion Direkt, de online variant van de tijdelijke winkel. Door met de webshop via UPS wereldwijd de schoenen en kledingcollecties A.F. Vandevorst en A. Friend by A.F. Vandevorst te verzenden, verspreidt het Belgische duo hun creatieve geest. Toch blijft het merk een in Belgie gevestigd concept, laat het bedrijf weten.

Naast de webshop shop.afvandevorst.be, zal ook farfetch.com deelnemen aan deze onderneming, en gedurende twee weken een pop-up store openen.

Het ontwerpersduo An Vandevorst en Filip Artickx leerden elkaar in 1987 kennen op de modeacademie. Vanaf 1997 hebben ze hun eigen modelabel, dat inmiddels bestaat uit een prêt-à-porterlijn, schoenenlijn ‘Fetish’, lingeriecollectie ‘Nightfall’ en een tassen- en juwelenlijn.