• Home
  • V1
  • Columns
  • Gruppo Coin wil uitbreiden

Gruppo Coin wil uitbreiden

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Italiaanse Gruppo Coin wil uitbreiden en mogelijk zijn entree maken

in Groot-Brittannië. Momenteel wordt gezocht naar potentiële winkellocaties voor warenhuisketen Coin en de fast fashion formule OVS die eveneens tot de groep behoort. Directeur Stefano Beraldo zei in juni al dat de groep nog dit jaar zo'n twintig nieuwe winkels in het buitenland zou openen, maar zei niet waar.

Met een marktaandeel van 4,5 procent is Gruppo Coin marktleider in Italië. Coin heeft er 81 filialen en is daarmee de grootste warenhuisketen van het land. Coin heeft een eigen merk en verkoopt verder labels als Desigual, Comptoir des Cotonniers, DKNY, Esprit, Firetrap, G-Star, Miss Sixty, Diesel en Hugo Boss. De fast fashion formule OVS heeft meer dan 360 filialen in Italië en daarbuiten.

In het Verenigd Koninkrijk zou OVS het moeten opnemen tegen Britse formules als Primark, Topshop en New Look. Warenhuis House of Fraser wordt als concurrent voor Coin beschouwd. In modevakblad Drapers zegt een woordvoerder dat de groep inderdaad op zoek is naar winkellocaties in het land, maar nog niets heeft gevonden. Een woordvoerder in Italië ontkent het hele verhaal. Gruppo Coin staat genoteerd aan de aandelenbeurs in Milaan en rapporteerde over het jaar 2008 dat op 31 januari werd afgesloten, een netto omzet van 1,15 miljard euro. PAI Partners heeft een meerderheidsbelang in het bedrijf. PAI Partners is ook eigenaar van het Spaanse modebedrijf Cortefiel.
Coin
Cortefiel
Gruppo Coin
Oviesse
PAI Partners