Google lanceert deze week een nieuwe website gericht op mode met daarin virtuele designer

boutiques. De site, die een ieder in staat stelt om een eigen shop te creëren, gaat waarschijnlijk aanstaande woensdag online. De persoonlijke shops kunnen worden ingericht met de eigen favoriete merken, stijlvoorkeuren en looks van de gebruiker. Volgens het Amerikaanse WWD heeft Google Sarah Jessica Parker en Katie Holmes voor de lancering benaderd om zo'n eigen shop te maken. Ook Oscar de la Renta, Tony Burch, Marchesa en Isaac Mizrahi zouden uitgenodigd zijn.

De virtuele shops die zo worden gecreëerd verwijzen naar bestaande webwinkels. Google gaat dus niet zelf als webshop functioneren. De site, die voorlopig Boutiques.com is genoemd, is vergelijkbaar met een zoekmachine als ShopStyle.com waarop consumenten gericht naar bepaalde kledingitems kunnen zoeken. Maar Google biedt extra functionaliteiten zoals gepersonaliseerde luxe boetieks, entertainment, gaming en sociale media (social shopping) wat merken en webshops in staat stelt meer bezoekers naar hun sites te trekken.

In april van dit jaar startte eBay een nieuwe site speciaal voor kleding en accessoires. Hier worden ook exclusieve collecties aangeboden van ontwerpers Narcisco Rodriguez en Derek Lam.

Het is nog niet bekend hoe Google met het nieuwe format geld wil gaan verdienen. De verkoop van kleding en schoenen is een van de snelst groeiende online activiteiten van dit moment.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN