• Home
  • V1
  • Columns
  • Gap gaat produceren in Myanmar

Gap gaat produceren in Myanmar

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Gap gaat kleding produceren in Myanmar. Het bedrijf is daarmee de eerste Amerikaanse retailer die de markt betreedt

sinds het Zuidoost-Aziatische land drie jaar geleden de overgang naar democratie in gang zette. Dat meldt Usatoday.com.

Twee kledingfabrieken in Yangon, de commerciële hoofdstad van Myanmar, produceren inmiddels vesten en jassen voor de Gap dochtermerken Old Navy en Banana Republic. De kledingstukken zullen deze zomer in de winkels liggen.

Terwijl Aziatische buurlanden al lange tijd een sterke aanwezigheid in Myanmar hebben, is het pas van de laatste jaren dat Amerikaanse en Europese bedrijven terugkeren dankzij versoepeling van sancties tegen het land sinds de val van het militaire bewind.

Hoewel de infrastructuur van Myanmar nog in ontwikkeling in en het land kampt met elektriciteitstekort, is het een aantrekkelijke markt voor Westerse retailers omdat er goedkope arbeidskrachten in overvloed zijn.

Gap noemt het nieuws een 'historisch moment voor Myanmar'. "Door de markt te betreden, kunnen wij bijdragen aan economische en sociale groei in het land en de werkomstandigheden verbeteren," aldus vice-directeur Wilma Wallace.

De Amerikaanse modegroep laat kleding produceren bij twee Zuid-Koreaanse fabrieken. Hoeveel het bedrijf investeert in productie in Myanmar is niet bekend, maar volgens een lokale krant kan de fabriek door de orders van Gap nog eens 700 werknemers aannemen, waardoor het totaal aantal textielarbeiders uitkomt op 2.000 per fabriek.

Gap laat in een verklaring weten dat het samenwerkt met de U.S. Agency for International Development, CARE International en diens PACE programma om activiteiten op te zetten ten behoeve van technische en vaardigheidsstraingen voor vrouwelijke fabrieksarbeiders.

Gap
Myanmar