Na samenwerkingen met model Cesar Casier en modeblogster

Sofie Valkiers lanceert het Antwerpse modemerk Essentiel aankomend voorjaar een collectie ontworpen door de Vlaamse presentatrice en oprichtster van de modewebsite Belmodo.tv Tiany Kiriloff.

Het idee achter de moeder-dochtercollectie komt van fashionista zelf, vertelt ze aan Nieuwsblad.be. De moeder van twee dochters bepaalde de stoffenkeuze en de stijl, de technische kant van het ontwerpen laat ze over aan het label zelf. Kiriloff ontwierp eerder voor het Deense Vero Moda een collectie onder de naam Kirilove.

Essentiel werd in 1999 opgericht door het duo Esfan Eghtessadi, zoon van ontwerpster Nicole Cadine, en Inge Onsea. Dat wat begon als een enkele T-shirtlijn, is uitgegroeid tot een volledige prêt-à-porter collectie voor vrouwen en sinds 2004 ook mannen. Essentiel.com meldt dat het merk inmiddels 27 eigen boetieks telt en ruim 500 verkooppunten wereldwijd heeft. Ondanks dat het label geen kindermode in het assortiment heeft, werd dit najaar al een kleine collectie uitgebracht met babyartikelen. Deze collectie met onder andere een kinderwagen en babydraagzak, was het resultaat van een samenwerking met het eveneens uit Antwerpen afkomstige Childwheels. Childwheels is onderdeel van Childhome en gespecialiseerd in kinderwagens en bijbehorende accessoires.

Kiriloff liet een eerste beeld van de moeder-dochtercollectie zien op Instagram.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN