• Home
  • V1
  • Columns
  • Een echte Van Wouw in de nieuwe Heinekenwinkel

Een echte Van Wouw in de nieuwe Heinekenwinkel

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Heineken The City. “Het is de eerste beleveniswinkel van de bierbrouwer, maar er zullen vele volgen over de hele wereld.” Dat de eerste

Heinekenwinkel in Amsterdam openging is niet gek. De bierbrouwer heeft zijn roots in de hoofdstad en zowel de locatie van de brouwerij als de vele horeca die het merk schenken maken de band tussen de stad en Heineken belangrijk. In de winkel, die gisteren openging in zes kleine pandjes in – o ironie – de Amstelstraat, zijn verschillende producten te koop. Uiteraard biergerelateerde producten als koelers en openers, maar ook reizen, muziek (er is zelfs een studio) en mode. Daarvoor heeft het label onder anderen Daryl van Wouw aangetrokken. Van Wouw ging voor inspiratie voor zijn limited petitiën Heinekencollectie van tien items naar de brouwerij op de Stadhouderskade en dook in de geschiedenis van de pilsener. Hij mocht volledig zijn gang gaan. “Anders had ik het niet gedaan,” liet de ontwerper weten. Dus kwam er een duidelijke Van Wouw collectie uit, met patchwork en hoodies, niet te uitbundig. “Het rood, groen en het logo van Heineken staan alleen aan de binnenkant.”

Niet alleen Van Wouw kreeg carte blanche. “Alle ontwerpers mochten hun eigen associatie met het merk gebruiken,” zei senior brandmanager Ilona van Wegen. En zo geschiedde. Zelfs het Heineken logo mocht voor de gelegenheid uit elkaar worden getrokken. “Van Wouw gebruikte bijvoorbeeld het lachende eerste e’tje van het woord Heineken.”

Naast Van Wouw werden ook grafisch vormgever Niels ‘Shoe’ Meulman en Frank Tjepkema aangetrokken. Meulman ontwierp verschillende T-shirts, Tjepkema tekende voor het interieur. En zoals gezegd gaat niet alleen Van Wouw een kledingcollectie voor Heineken ontwerpen. De tweede collectie is al klaar. Wie de ontwerper daarvan is, blijft een verrassing tot de items over twaalf weken in de winkel te koop zijn. Tot die tijd zijn Van Wouws ontwerpen te bewonderen. Zover de voorraad strekt.

Daryl van Wouw
HEINEKEN