De winnaar van de Future Fashion Designer Scholarship (FFDS) is

bekend gemaakt. Marie-Sophie Beinke is de gelukkige die de geldprijs van 10.000 euro en mentoring van Bruno Pieters, oprichter van het duurzame en transparante modelabel Honest By, krijgt. Pieters riep de studiebeurs in het leven om een masterstudent de mogelijkheid te bieden om zijn of haar collectie volledig transparant en milieuvriendelijk te ontwikkelen.

“Haar werk is ver van wat je zou verwachten van een 'zelfbewuste' student. De Bachelor collectie die ze het afgelopen jaar presenteerde, was een intrigerende compositie van innovatieve proporties en felle kleuren,” luidt het juryrapport over Beinke. Ze is geboren in München en studeert aan de Koninklijke Academie voor fijne kunsten in Antwerpen.

Studenten van over de hele wereld konden zich aanmelden voor de beurs, die zowel voor kleding- als accessoireontwerpers was opengesteld. Kandidaten die in aanmerking wilden komen voor het FFDS hoefden niet al eerder op een duurzame manier te hebben gewerkt. De deelnemende ontwerpers werden beoordeeld en uitgekozen op basis van hun ontwerpkwaliteiten en technische innovaties.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN