In België is opschudding ontstaan nadat bekend is geworden dat bedrijven als Benetton,

C&A en Church’s English shoes aan uitzendbureau Adecco hebben gevraagd geen allochtonen te selecteren voor vacatures. Dat blijkt uit een lijst die publiek werd gemaakt via de website van de Belgische Partij van de Arbeid.

Het gaat om een lijst met de namen van meer dan honderd bedrijven die het uitzendkantoor zouden hebben gevraagd geen allochtonen te selecteren. Deze lijst maakt deel uit van de documenten die een werknemer van Adecco tien jaar geleden gebruikte om discriminatie door het uitzendbedrijf aan te tonen. Daarvoor werd het uitzendbureau onlangs veroordeeld door een Brusselse rechter.

In de documenten gebruikte Adecco de codetaal 'BBB' -wat staat voor 'Blanc Bleu Belge', een zuiver Belgisch koeienras- om aan te geven dat allochtonen niet gewenst waren in een functie. Volgens het dossier zocht Benetton in 2001 'vier voltijdse verkoopsters, eentalig met notie van de tweede landstaal. Jong en dynamisch. BBB.' In de lijst zijn meerdere modebedrijven genoteerd, waaronder C&A, Church’s English shoes, Distri shoe, ITD Fashion outlet en Swatch Group.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN