• Home
  • V1
  • Columns
  • Dekkers en Sapph treffen schikking

Dekkers en Sapph treffen schikking

10 okt 2011

Lingerieontwerpster Marlies Dekkers en ondermodemerk Sapph hebben een schikking

getroffen. De advocaat van Dekkers, Charles Gielen van Nauta Dutilh, heeft aan Sprout.nl de juridische stijd toegelicht.

Gielen: “Er is een schikking bereikt waarin is afgesproken dat het hoger beroep tegen het vonnis van 25 mei van de rol gaat. Ook de Spiderbra-zaak wordt ingetrokken."

Onderdeel van de schikking is dat Sapph erkent de auteursrechten van Dekkers te hebben geschonden, door net als Dekkers bh’s met dubbele bandjes op de markt te brengen. Eerder dit jaar stelde de rechter Dekkers al in het gelijk, maar Sapph – toen nog onder leiding van Rob Heilbron – ging in hoger beroep. Sapph is inmiddels in handen van Roland Kahn, die tevens eigenaar is van modebedrijven als CoolCat, M&S Mode en America Today. Of dit invloed heeft gehad op de zaak met Dekkers, is onduidelijk.

De lingerieoorlog woedt al sinds 2008, toen Marlies Dekkers haar onvrede uitte over Sapph. Een jaar later begon ze een rechtszaak. Ze eiste schadevergoeding en winstafdracht wegens merkinbreuk. Volgens haar zou het lingeriemerk de bandjes boven de bh-cups hebben gekopieërd.

In mei dit jaar stelde de rechtbank Dekkers in het gelijk. In september legde Dekkers beslag op het onroerend goed van Rob Heilbron. De lingerieontwerpster wilde hiermee de schadevergoeding van zo’n 6,5 miljoen euro afdwingen die Sapph moet afstaan wegens inbreuk op haar auteursrecht. Sapph moest de bewuste collectie uit de verkoop halen en een schadevergoeding betalen.

Marlies Dekkers
marliesdekkers
Sapph