• Home
  • V1
  • Columns
  • De Meir duurste winkelstraat

De Meir duurste winkelstraat

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Meir in Antwerpen is voor het eerst de Nieuwstraat in Brussel voorbijgestreefd

als duurste winkelstraat voor handelaars in België. Dat blijkt uit cijfers van vastgoedadviseur DTZ en is te lezen in de Concentra-kranten.

De Meir dankt de titel van duurste winkelstraat aan een stijging van de huurprijzen in 2009 van 6 procent. De huurprijzen van de Nieuwstraat stegen maar met 3 procent. Een vierkante meter winkeloppervlakte op een toplocatie in de Meir kost nu 1700 euro per jaar, een meter in de Nieuwstraat in Brussel 1650 euro. De Brusselse Nieuwstraat trekt nog wel steeds de meeste passanten, maar de gemiddelde koopkracht van de consument is groter in de Antwerpse Meir.

Met een huurprijs van 1700 euro per meter per jaar kost een gemiddelde winkel in de Meir van 300 vierkante meter een ondernemer 40.000 euro per maand. De panden in de straat worden dan ook gehuurd door grote ketens als H&M, Zara en New Yorker. Er zijn nog maar twee zelfstandigen: schoenenwinkel West-End en kledingzaak Princess. Zij betalen geen huur, omdat zij eigenaar zijn van hun pand.

De andere toppers in de ranglijst van de hoogste winkelhuren zijn de Veldstraat in Gent, met een huur van 1300 euro per vierkante meter per jaar, en de Steenstraat in Brugge, de Hoogstraat in Hasselt en Vinâve d'Ile in Luik met een huur van 1100 euro per vierkante meter per jaar.

Antwerpen
Brussel
De Meir
duurste winkelstraat
Nieuwstraat
winkelhuur