De rechtbank in Parijs heeft bekend gemaakt dat de rechtszaak van het modehuis

Balenciaga tegen ex-hoofdontwerper Nicholas Ghesquiére op 1 juli zal plaatsvinden.

De datum is zo gekozen dat er geen modeshows of andere evenementen in de weg zitten voor zowel Balenciaga als Ghesquiére, volgens WWD. Op deze dag moeten beide partijen voor komen bij de rechter en hun argumenten verklaren. De uitspraak van de rechter staat begin september dit jaar gepland.

Het Franse modehuis klaagt haar voormalig hoofdontwerper aan voor 7 miljoen euro wegens contractbreuk. In zijn contract stond dat hij geen uitspraken mocht doen die het imago van Balenciaga, of van moederbedrijf Kering, zou kunnen beschadigen. Vorig jaar september heeft Ghesquiére toch zijn boekje opengedaan over de werkomstandigheden bij Balenciaga. In een interview met het tijdschrift System zei hij onder andere dat hij "zich leeggezogen voelde" en dat hij het idee had dat ze "zijn identiteit wilde stelen".

Ghesquiére werkte vanaf zijn 23ste bij het modehuis. In 1997 werd hij aangesteld als hoofdontwerper, om 15 jaar later in 2012 Balenciaga te verlaten. Inmiddels heeft Ghesquiére de taken van Marc Jacobs overgenomen bij Louis Vuitton, als hoofdontwerper damesmode.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN