De doorstart van winkelketen Schoenenreus met

1000 van de 1500 werknemers is volgens curator Geurt te Biesebeek het minst slechte resultaat. Dat meldt Nu.nl op basis van een verslag over het bekritiseerde faillissement van de schoenenketen.

FNV Bondgenoten stelde eerder vraagtekens bij de doorstart. De vakbond gelooft niet dat het faillissement en de doorstart eerlijk zijn verlopen.

Uit het verslag blijkt dat Te Biesebeek al op 3 januari door de rechtbank is aangesteld als stille bewindvoerder om een doorstart voor te bereiden. Een week later kreeg Schoenenreus uitstel van betaling en werd hij officieel als curator aangesteld.

Enkele uren nadat het faillissement werd uitgesproken, werd ook direct de doorstart bekendgemaakt. “De stille periode van voorbereiding was in casu noodzakelijk om een doorstart voor te bereiden en te realiseren,” schrijft de curator volgens de nieuwssite.

Bestuurder Ron Peters van FNV Bondgenoten is nog steeds niet overtuigd door de mening van Te Biesebeek. Hij geeft aan te blijven zoeken naar bewijs voor het vermoeden dat bewust is aangestuurd op het faillissement. De vakbond heeft aanwijzingen dat vooral het duurdere personeel wordt weggestuurd en noemt de doorstart een 'koude sanering'.

Zo vindt de FNV het opvallend dat het volledige bestuur van de schoenenketen kan blijven zitten na de doorstart. Ook krijgt de vakbond klachten binnen van voormalig werknemers die solliciteren, maar afgewezen worden omdat ze niet aan de criteria voldoen. Volgens Peters komen er signalen binnen dat gesloten winkels weer open gaan met goedkoper en jonger personeel.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN