• Home
  • V1
  • Columns
  • Curator: 'Twee kandidaten voor doorstart Mexx'

Curator: 'Twee kandidaten voor doorstart Mexx'

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Na het faillissement van Mexx hebben zich bij de curator twee kandidaten gemeld voor een doorstart. Het gaat om twee

buitenlandse partijen. Dat zegt curator Frits Kemp vrijdag in de Volkskrant. Door de winkels van Mexx open te houden en de voorraden te verkopen hoopt Kemp eerder een overname te realiseren.

Modebedrijf Mexx werd donderdag failliet verklaard door de Rechtbank Amsterdam. Het bedrijf heeft het faillissement zelf aangevraagd. De verliezen bij Mexx zijn opgelopen tot meer dan 80 miljoen.

Mexx werd in 1982 opgericht door de Indiase Nederland Rattan Chadha. In 2001 verkocht Chadha het bedrijf voor 320 miljoen euro aan Liz Claiborne. In 2011 verkocht Liz Claiborne een meederheidsbelang van 85 procent in Mexx aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij de The Gores Group.

Sinds het vertrek van oprichter Rattan Chadha in 2006 ging het bergafwaards met het Mexx. De afgelopen twee jaar heeft het bedrijf drie verschillende CEO's en management teams gehad. Na het vertrek van Thomas Grote in mei 2012 kwam Doug Diemoz aan het roer. Na tien maanden werd Diemoz vervangen door een driekoppig management team. Begin maart nam Mexx de beslissing om de online store te sluiten, een stap die veel opzien baarde in de branche.

Vorige maand maakte Mexx bekend dat er een nieuwe flagshipstore in Amsterdam zou komen en dat de webshop voor de feestdagen heropend werd.

Mexx