De hoofdontwerper van Burberry, Christopher Bailey, doet afstand van

een deel van zijn aandelen in het modelabel. Hij plaatst 68.667 aandelen -met een gezamenlijke waarde van 3,9 miljoen euro- in de verkoop. De CCO en ook CEO houdt hiermee nog 303.110 aandelen over.

Baily stond een paar maanden geleden nog in het nieuws vanwege zijn 'mysterieuze bonus'. Hij krijgt per jaar een vergoeding van 440.000 pond (544.278 euro), bovenop zijn salaris en bonus. Volgens de Britse krant the Guardian zou het oneerlijk zijn als Bailey de bonus slechts zou krijgen omdat hij geen CEO is op de traditionele manier. Bailey krijgt namelijk al een salaris van 1,1 miljoen pond (1,4 miljoen euro) per jaar. Ook heeft hij de kans om een bonus van 2,2 miljoen pond (2,7 miljoen euro) te verdienen. Door zijn promotie tot CEO heeft hij 7,6 miljoen pond (9,4 miljoen euro) in de vorm van aandelen opgestreken.

De voorganger van Bailey, Angela Ahrendts, stond ook bekend om haar hoge salaris. Als best verdienende managers in Groot-Brittannië was haar inkomen in 2012 16,9 miljoen pond hoger dan iedereen. Samen met Bailey vormde ze een team van grootverdieners binnen Burberry. olgens The New York Times hebben aandeelhouders baat bij de huidige situatie waarin Baily twee functies verenigt: Het scheelt het Britse bedrijf een groot salaris en onkostenrekening.

In het eerste kwartaal boekte Burberry een omzetstijging van 9 procent naar 370 miljoen pond (466 miljoen euro). Zonder de effecten van de wisselkoersen meegerekend steeg de omzet met 17 procent. Het bedrijf verwachtte echter dat het 55 miljoen pond zal moeten inboeten als gevolg van de wisselkoersen. Ook zei het dat de omzet uit licenties met 10 miljoen pond zal dalen.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN