De Brusselse hoeden- en accessoiresontwerper

Christophe Coppens is op de Dag van de Dynastie benoemd tot Gebrevetteerd Hofleverancier van België. De ontwerper, die volgend jaar zijn twintigjarig jubileum viert, creëerde de afgelopen jaren al hoeden voor koningin Paola en prinses Mathide.

Drie nieuwe hofleveranciers koos Koning Albert II tijdens de Dag van de Dynastie. Johnny Thijs van Bpost voor ophalen, sortering en verdeling van brieven en pakjes, traiteur Jean-Michel Loriers en hoeden- en accessoiresontwerper Christophe Coppens.

Coppens zit bijna twintig jaar in het vak en ziet de benoeming tot hofleverancier als de ultieme bekroning op zijn werk. De ontwerper stopte in 1990 met zijn studie aan het conservatorium en opende zijn eerste atelier in Brussel. Vijf jaar geleden presenteerde Coppens voor het eerst zijn collectie haute couture accessoires in Parijs. Ook het ontwerpen van 15 capes, hoeden en tooien voor de wereldtournee van de Ierse zangeres Roisin Murphy, noemt Coppens een hoogtepunt uit zijn carrière.

Begin december viert Coppens zijn jubileum met een tentoonstelling en veiling. “Meestal telt alleen het nieuwe werk, het vorige berg je op en zit in je hoofd. Maar nu dus even niet,” zegt Coppens zelf over de expositie. In het veilingshuis Pierre Bergé & associés in Brussel zal de hoedenmaker 170 hoeden, tooisels en accessoires tonen.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN