Voormalig hofleverancier en hoedenontwerper

Christophe Coppens heeft een huis gekocht in Los Angeles. Hij buigt er zich over een nieuw project opgericht door een investeerdersgroep. Dat meldt De Standaard.

De Belgische ontwerper legde in mei 2012, na 21 jaar, de boeken neer. Coppens deed een aanklacht tegen de mode-industrie. “Banken spelen hun rol van bankier niet meer, fabrikanten hebben het zeer zwaar en zijn niet in de positie enig risico te nemen. Lonen zijn vandaag onbetaalbaar in België, degelijk produceren in beperkte hoeveelheden in deze omstandigheden is zo goed als onmogelijk. En dan het product zelf; mijn ideeën zijn vandaag groter dan het product waar vandaag behoefte aan is,” zei de ontwerper toen zijn persverklaring.

Een maand later, in juni, gingen vierhonderdvijftig artikelen van Coppens onder de hamer bij veilinghuis Appelboom. De hoedenmaker, die onder meer prinses Mathilde, Grace Jones, Roisin Murphy en Lady Gaga tot zijn klanten mocht rekenen, had naar verluidt voor ongeveer 700.000 euro schulden die met de online veiling afgelost moeten worden.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN