Céline ontwerpster Phoebe Philo is geridderd tot Officier van de Orde van het Britse Rijk.

Ze krijgt later dit jaar een medaille uitgereikt voor haar verdiensten in de mode-industrie. Tegelijkertijd zijn Natalie Gibson, docent aan Central Saint Martins en textielontwerpster, en Pat McGrath, visagiste voor modelabels als Prada en Gucci, benoemd tot Lid van de Orde. Dat staat in de New Year Honours lijst die jaarlijks in de London Gazette verschijnt.

Sinds ruim vijf jaar is Philo creatief directeur bij het oorspronkelijke Franse, maar in Londen gevestigde modehuis Céline. In diezelfde periode werd Marco Gobetti, die Givenchy weer op de kaart heeft gezet, CEO. Samen maakten zij van het modehuis één van de meest invloedrijke labels in de mode-industrie. Céline werd in 1945 opgericht door Céline Vipiana en is inmiddels eigendom van het luxeconcern LVHM. Modeontwerper Michael Kors had van 1997 tot 2004 de verantwoordelijkheid over de vrouwencollectie, maar na zijn vertrek zakte het merk weg. Phoebe Philo blies Céline nieuw leven in met minimalistische ready-to-wear collecties en een exclusieve tassen- en schoenenlijn. Met name de lederwarenlijnen zorgen ervoor dat het Franse modehuis een financieel succes is en blijft groeien, maakte LVHM in het derde kwartaal van 2013 bekend.

Elk jaar rond Nieuwjaar wordt in Groot-Brittannië de New Year Honours lijst gepubliceerd. Hierop staan alle burgers die een lintje uitgereikt krijgen.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN