• Home
  • V1
  • Columns
  • Cavalli mogelijke verkoop aan Investcorp
Cavalli mogelijke verkoop aan Investcorp

Columns

Cavalli mogelijke verkoop aan Investcorp

27 mei 2014

Nu dat onderhandelingen met investeringsmaatschappij Permira niets hebben opgeleverd, wendt Roberto Cavalli

zich tot investeringsmaatschappij Investcorp. Cavalli verkeert volgens de Financial Times momenteel in een vroeg stadium van onderhandelingen met het in Bahrain-gevestigde bedrijf over de eventuele verkoop van zijn gelijknamige bedrijf.

De onderhandelingen met Permira bereikten een impasse deels door vraagtekens over de leiding van het merk na een overname. Permira, voormalig eigenaar van modehuizen Valentino en Gucci, wilde een meerderheidsbelang in het merk nemen maar de twee partijen konden het niet eens worden over successieplanning en Cavalli's rol in het bestuur. Dat melden bronnen van The Financial Times.

Volgens diezelfde bronnen zijn er meerdere investeerders die zich hebben laten afschrikken door Cavalli's houding over het bestuur. Zo zou de Italiaanse investeringsmaatschappij Clessidra, die vorig jaar juweliershuis Buccelatti overnam, om die reden ook zijn vingers niet willen branden aan het modehuis.

Cavalli is bereid zijn bedrijf te verkopen voor 450 miljoen euro, inclusief schuld. Dit bedrag is gelijk aan vijftien keer de EBITDA. Volgens The Financial Times zou hij eind juni al een beslissing willen maken over een eventuele verkoop.