Carolina Herrera heeft de van de Couture Council Award gewonnen en mag zich daarmee

aansluiten bij eerdere winnaars als onder meer Oscar de la Rente en Michael Kors. De belangrijke award zal op 3 september 2014 worden uitgereikt, tijdens de jaarlijkse benefietlunch in het Lincoln Center in New York. Deze lunch is volgens traditie de start van de herfst-winter Fashion Week.

De Couture Council is onderdeel van het Museum of the Fashion Institute of Techology (MFIT). Sinds 2006 kiest een jury, bestaande uit conservatoren van het museum en moderedacteuren en -verkopers, elk jaar de beste artistiek ontwerper in de mode.

Dit jaar viel de keus op de oorspronkelijk uit Venezuela afkomstige ontwerpster, die al ruim dertig jaar aan de weg timmert. In een eerste reactie op de bekendmaking door de Couture Council zegt Herrera: “Ik heb grote bewondering voor het MFIT - het vormt een cruciale link tussen mode, cultuur en geschiedenis. Het werk van het museum geeft onze industrie een podium om de culturele relevantie in een historische context te laten zien, en daarmee een publiek buiten mode en buiten New York te bereiken.”

Valerie Steele, directeur van het MFIT, ligt de keuze voor Herrera toe: “Carolina Herrera representeert de vrouw met stijl die tegelijkertijd een bijzondere modeontwerpster is. Net als Gabrielle 'Coco' Chanel, werd Herrera bekend door het creëren van elegante, prachtige kleren die ze ook zelf draagt.”

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN