Manolo Blahnik zal tijdens de British Fashion Awards

in navolging van Alexander McQueen en Paul Smith onderscheiden worden met de Outstanding Achievement Award.

De jury, die bestaat uit een panel van internationaal geprezen journalisten en retailers, reikt de prijs dit jaar aan de schoenenontwerper uit voor zijn uitzonderlijke carrière en zijn bijdrage aan zowel de Britse als de mondiale mode-industrie.

Blahnik, die bijna veertig jaar in het vak zit, werd drie keer eerder onderscheiden met een British Fashion Award. In respectievelijk 1990, 1999 en 2003 werd hij verkozen tot beste accessoiresontwerper van het jaar. De ontwerper laat weten zeer vereerd te zijn om nu de Outstanding Achievement Award te krijgen. “Het is fantastisch om erkenning te krijg voor iets wat ik zo graag doe,” aldus Blahnik.

De ontwerper studeerde taal en kunst aan de Universiteit Genève, maar verhuisde in 1965 naar Parijs waar hij zijn eigen modelabel begon. Op advies van Diana Vreeland, de toenmalig hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue, besloot hij zich volledig op schoenen te richten. In 1971 opende hij zijn eigen atelier in Londen, gevolgd door zijn eerste eigen winkel in Old Church Street in de wijk Chelsea. Inmiddels heeft hij winkels in New York, Las Vegas, Athene, Madrid, Istanbul, Dubai, Hongkong, Seoul, Singapore en Stockholm.

De officiële uitreiking van de British Fashion Awards is dinsdag 27 november.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN