De ontwerpcompetitie 'Het silhouet van 2039' is gewonnen door twee Belgen en een Duitser. De creaties van

Marylène Madou en Jessie Faes uit België; en Jasmin Bandomer uit Berlijn zijn beloond met een geldprijs. De winnende ontwerpen zijn samen met de andere finale-stukken nog tot 2 november te bezichtigen in Modemuseum Hasselt.

Met een verwijzing naar de nomaden, is de Limburgse Marylène Madou uit Paal-Beringen de grote winnaar van de wedstrijd. In haar ontwerp maakte ze gebruik van etnische prints in lichte kleuren -blauw, wit, oranje en groen- en heel veel zakken. Madou kreeg de hoofdprijs van 2500 euro, geschonken door de stad Hasselt.

De publieksprijs van 500 euro – gesponsord door JBC - ging naar Jessie Faes uit Nijlen en de aanmoedigingsprijs van 250 euro – mogelijk gemaakt door Issa Moda - werd uitgereikt aan de Duitse Jasmin Bandomer uit Berlijn.

Het idee achter de wedstrijd is gebaseerd op het steeds veranderende modebeeld. De vraag voor de kandidaten was hoe het modebeeld er over 25 jaar uit zou zien. In totaal waren er 68 inzendingen uit verschillende landen, waaronder Nederland, Finland, België en Polen. Hiervan werden vijf ontwerpen gekozen waarvan het resultaat in de centrale hal van het Modemuseum wordt geshowd. Naast de vijf geselecteerden zijn ook de twintig beste ontwerpschetsen zullen in de grote zaal te vinden zijn.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN