• Home
  • V1
  • Columns
  • Back to the roots met de State of Art

Columns

Back to the roots met de State of Art

3 aug. 2010

De Herfst/Winter 2010 collectie van State of Art staat

in het teken van authenticiteit. Stoere mannen die genieten van een winters weekend met vrienden in een blokhut, maar ook een avond uit waarderen. Grof gebreide truien en vesten in aardse kleuren worden afgewisseld met smart casual overhemden in prints en kleurrijke strepen of ruiten.

Dit najaar zijn truien en vesten de blikvangers; een kolfje naar de hand van State of Art gezien het feit dat het bedrijf van oorsprong (1936) een fabrikant in breimode is.

Nieuwe materiaalmixen (variërend van heel grof tot juist heel fijn) onder anderen met cashmere en technieken als sprayprints maken deze collectie extra bijzonder. De lamswol v-hals trui met spray argyle (foto rechtsboven) is ‘this seasons designers favorite piece’. Verder biedt de collectie diverse jeans in een vintage wassing, uitgewerkte chino’s met veel details, diverse items met teddy voering en stoere leren jacks. De kleuren taupe, antraciet, donkerblauw en bruin vormen in combinatie met kleuraccenten als rood, paars en fuchsia een warm geheel.

State of Art Het merk State of Art is opgericht in 1987 door Albert Westerman. State of Art is een high value brand dat casual lifestyle collecties ontwerpt voor mannen. De ontwerpen voldoen allen aan een hoog kwaliteitsniveau, hebben een tijdloze uitstraling en zijn voorzien van subtiele details. Het merk wordt in 9 verschillende Europese landen verkocht en heeft meer dan 1.000 verkooppunten waaronder 25 State of Art Brand Stores. Het merk is ook online verkrijgbaar via de eigen State of Art e-Store www.stateofart.com. De affiniteit met klassieke auto’s en passie voor autoracen van oprichter Albert Westerman zijn verweven in het DNA van het merk en komen tot uiting in alle marketinguitingen. Tevens verschijnen er speciale gelimiteerde State of Art Racing Collecties, onder anderen rondom de prestigieuze Mille Miglia en La Carrera Panamericana, waar State of Art tevens aan deelneemt en sponsor van is. Naast de bijzondere Racing Collections verschijnen er 8 reguliere State of Art collecties per jaar. Evelyne Westerman, dochter van de oprichter staat inmiddels aan het hoofd van dit Nederlandse familiebedrijf.

Stateofart.com verkoopinformatie: 054 439 22 11